FAQ

Heb je een vraag over de de Europese Kampioenschappen Hockey 2021 ? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen of wil je iets anders weten? Stuur je vraag dan naar ons toe via onderstaand formulier.

Algemeen

Wanneer vinden de Europese Kampioenschappen Hockey 2021 plaats?

De EK Hockey vindt plaats van 4 t/m 13 juni 2021.

Waar worden de Europese Kampioenschappen Hockey 2021 gespeeld?

De EK Hockey wordt gespeeld in het Wagener Stadion in Amsterdam.

Gaan de Europese Kampioenschappen ondanks de coronacrisis door?

De KNHB gaat er op dit moment van uit dat de EK Hockey 2021 gespeeld gaan worden.

Is het in deze tijd wel verantwoord om de Europese Kampioenschappen Hockey 2021 door te laten gaan?

De KNHB, Gemeente Amsterdam, Gemeente Amstelveen en andere betrokkenen zullen de EK alleen laten spelen als dat ook mogelijk is binnen de op dat moment geldende maatregelen. Natuurlijk worden tijdens het evenement alle coronamaatregelen gevolgd en voorzorgsmaatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Veiligheid van zowel sporters, officials, vrijwilligers als eventuele toeschouwers heeft de hoogste prioriteit.

Wanneer wordt het wedstrijdschema bekend gemaakt?

Het wedstrijdschema is bekend. In de periode van vrijdag 4 juni tot en met zondag 13 juni worden er maar liefst 40 topwedstrijden gespeeld in het Wagener Stadion te Amsterdam. Elke dag speelt een van beide Nederlandse teams. Klik hier voor het volledige wedstrijdschema.

Mogen er toeschouwers aanwezig zijn?

Bij de wedstrijden mag publiek aanwezig zijn. De bezoekers moeten zich daarbij wel houden aan alle op dat moment geldende coronamaatregelen. Meer informatie hierover lees je hier.

Moet publiek ook op de tribune 1,5 meter van elkaar afstand houden?

Iedere bezoeker van 13 jaar en ouder is - ook op de tribune - verplicht om 1,5 meter afstand te bewaren van elkaar. Uitzonderingen zijn:
– Kinderen tot en met 12 jaar.
– Personen die tot één huishouden behoren.

Moet ik getest worden om toegang te krijgen tot het evenement?

De landelijke en lokale overheid hebben besloten dat publiek bij de EuroHockey Championships 2021 alleen wordt toegestaan als iedere bezoeker van 13 jaar en ouder een negatieve sneltest kan overleggen. Dit geldt ook voor bezoekers die al gevaccineerd zijn. De overheid staat alleen negatieve testen toe die gedaan zijn via Testen voor Toegang. Uitgebreide informatie hierover vind je op de pagina Testen voor Toegang op deze website.

Ik kan er helaas niet live bij zijn. Kunnen we de Europese Kampioenschappen Hockey 2021 dan op een andere manier volgen?

De wedstrijden van de Nederlandse teams worden live uitgezonden via de NOS (NPO 1 of NPO 3). Ook de andere wedstrijden zijn (online) te bekijken, daarover volgt te zijner tijd meer informatie.

Kan ik mijn kind opgeven voor de line-up?

Vanwege COVID-19 is er geen line-up en is het dus niet mogelijk om kinderen hiervoor op te geven.

Kan ik mijn kind opgeven als ballenkind?

We hebben inmiddels voldoende ballenkinderen dus het is niet meer mogelijk om je kind hiervoor aan te melden.

Zijn er activiteiten voor de kinderen?

Vanwege de coronamaatregelen die gelden op de venue, is er bij dit toernooi helaas geen Hockey Skills Park voor de kinderen.

Mag ik eten en drinken meenemen?

Je mag eten en drinken meenemen, maar op het terrein zijn ook standjes waar je eten en drinken kunt kopen.

Ticketverkoop

Wanneer start de kaartverkoop?

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Zorg dat je er snel bij bent, want door de coronamaatregelen is er in het Wagener Stadion plaats voor een beperkt aantal toeschouwers.

Hoe krijg ik mijn tickets?

Losse kaarten kun je direct als e-ticket boeken via de website. Je krijgt je e-tickets in een e-mail.

Hoe kan ik voor tickets betalen?

Via Eventim kun je losse kaarten betalen met iDeal en creditcard.

Staan de tickets op naam?

Ja, de tickets staan op naam van de koper. Iedere bezoeker moet een persoonlijk ticket hebben. Bezoekers zijn verplicht om zich te kunnen legitimeren conform de wettelijke identificatieplicht (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs). Indien geen legitimatiebewijs kan worden getoond, kan de bezoeker geweigerd worden tot het evenement.

Krijg ik geld terug als er toch geen publiek mag zijn

Als de omstandigheden m.b.t. het coronavirus veranderen waardoor het spelen met publiek niet mogelijk is, ontvangen ticketkopers gegarandeerd hun geld terug.

Is het ticket voor één wedstrijd of voor alle wedstrijden op die dag?

Het is een dagticket dus je kunt bij alle wedstrijden zijn die er op die dag gespeeld worden.

Kan ik tijdens het toernooi het terrein verlaten en later op de dag terugkomen?

Het is mogelijk om het terrein te verlaten (uitscannen) en later terug te komen (inscannen). Maar let op: je moet dan ook opnieuw de QR code in de CoronaCheck-app laten zien. Is de 40 uur inmiddels voorbij dan krijg je geen toegang meer.

Kan ik tegen een gereduceerd tarief toegangskaarten kopen die enkel toegang geven toe de wedstrijd van het Nederlands Elftal?

Nee, er worden alleen dagkaarten verkocht.

Wanneer ontvang ik mijn toegangskaarten?

Vanaf dinsdag 1 juni kunnen jouw tickets gedownload worden via Mijn Eventim. Print je tickets van tevoren om zo snel mogelijk binnen te komen. Je kunt jouw Ticketdirect e-ticket via je pc of laptop altijd terugvinden op de website van Eventim. Log in via Mijn Eventim en ga naar ‘Orderhistorie’, klik op 'Nu de status bekijken' en klik op je ordernummer. Vervolgens kun je vanaf dinsdag 1 juni het ticket printen.
Let op: de tijden op de tickets zijn niet de aanvangstijden van de wedstrijden. Je vindt het actuele wedstrijdschema op de site.

Ik heb tickets gekocht maar kan toch niet komen. Kan ik ze teruggeven?

Eenmaal gekochte kaarten kunnen niet worden teruggenomen door de KNHB of Eventim. Ze mogen ook niet worden doorverkocht.

Er ging iets mis met de bestelling of de betaling via Eventim. Wat nu?

Neem contact op met het Customer Contact Center van Eventim via 0900-1353 (€0,60 p/m).

Kan ik mijn kaartjes ook ergens anders kopen?

Eventim is het enige officiële verkooppunt voor de EuroHockey Championships 2021. Elders kunnen tickets aangeboden worden tegen onevenredig hoge prijzen. De KNHB kan hiervoor geen verantwoording nemen.

Kan ik ook voor een groep bestellen?

In verband met de coronamaatregelen kunnen er alleen bestellingen per huishouden geplaatst worden. Wil je met een groep komen, dan moet je per huishouden een bestelling plaatsen. Dat betekent dat voor een team dat er per teamlid een aparte bestelling nodig is. Bovendien kunnen wij niet garanderen dat je naast elkaar zit. Is je groep groter dan 20 personen, stuur dan een mail naar evenementen@knhb.nl. Wij zullen dan kijken of we iets voor je kunnen betekenen.

Wij hebben een aparte bestelling geplaatst kunnen we bij elkaar zitten?

In verband met de coronamaatregelen worden alle bestellingen handmatig geplaatst. Het is niet mogelijk om een verzoek bij ons in te dienen om (met bepaalde huishoudens) naast elkaar te zitten.

Waar kan ik parkeerkaarten bestellen

Heb je al tickets gekocht en heb je niet direct een parkeerkaart gekocht, dan kun je via deze link alsnog een parkeerticket bestellen.

Zijn er in het Wagener Stadion rolstoelplaatsen en plaatsen voor begeleiders?

Er zijn rolstoelplaatsen beschikbaar. Hiervoor kun je telefonisch contact opnemen met de Customer Service Center van Eventim via telefoonnummer 0900-1330 (lokaal tarief).

Parkeren

Waar kan ik parkeren?

Het is mogelijk om parkeerkaarten aan te schaffen voor jouw bezoek aan de EK Hockey in Amsterdam. Deze parkeerplaats is op loopafstand van het Wagener Stadion. Je bestelt jouw parkeerkaart direct bij de aankoop van je tickets.

Heb je al tickets gekocht en heb je niet direct een parkeerkaart gekocht, dan kun je via deze linkr alsnog een parkeerticket bestellen.

Hoe kom ik met het OV naar het Wagener Stadion?

Voor het OV plan je je route eenvoudig via 9292ov.nl. De ingang naar het Wagener Stadion bevindt zich aan de Nieuwe Kalfjeslaan te Amstelveen. De bushalte op de hoek van de Kalfjeslaan en de Amstelveenseweg ligt ongeveer 5 min. lopen van het Wagener Stadion.

Zijn er parkeerplaatsen voor mindervaliden?

Wil je een parkeerticket kopen voor een mindervalide, koop dan een P1b parkeerkaart voor de dag dat je naar de EK komt. Dit kan direct met het bestelproces voor de tickets. Deze parkeerkaart kun je inruilen voor een mindervalide parkeerkaart door een mail te sturen naar evenementen@knhb.nl. Zodra de parkeertickets beschikbaar zijn, sturen wij deze zo snel mogelijk naar je toe.

Vrijwilligers

Kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

Voor hoeveel dagen word ik geacht mij op te geven?

De organisatie heeft een sterke voorkeur voor vrijwilligers die de gehele periode beschikbaar zijn. Bovendien geeft de organisatie voorrang op posities aan vrijwilligers die aangeven elke dag beschikbaar te zijn. De minimale beschikbaarheid is vijf dagen.

Werk ik de hele dag?

Dat is afhankelijk van de functie. De organisatie werkt met twee shifts per dag. Gezien het karakter van het evenement is het mogelijk dat een shift uitloopt. De organisatie probeert dit uiteraard te beperken.

Word ik betaald voor mijn inzet?

Nee, vrijwilligers worden niet betaald.

Krijg ik een kledingpakket?

Ja, er wordt een kledingpakket ter beschikking gesteld.

Worden er maaltijden verstrekt?

Ja, voor eten en drinken wordt gezorgd. Per shift ontvangt een vrijwilliger een lunch of warme maaltijd voorzien van (non-alcoholische) drankjes.

Mag ik met mijn accreditatiepas wedstrijden bezoeken?

Vrijwilligers ontvangen een accreditatiepas die toegang geeft tot het stadion. Uiteraard wordt verwacht dat deze alleen wordt gebruikt tijdens de pauze van de vrijwilliger. Op dagen dat een vrijwilliger niet werkt, is de accreditatie geen geldig toegangsbewijs.

Moet ik mij laten testen als vrijwilliger?

Op dit moment is het nog niet zeker of je elke dag getest moet worden, maar houdt hier wel rekening mee. Wanneer dit het geval is, zal dit door de organisatie worden georganiseerd.

Heb je een andere vraag?