Testen voor Toegang

De landelijke en lokale overheid hebben besloten dat publiek bij de EuroHockey Championships 2021 alleen wordt toegestaan als iedere bezoeker van 13 jaar en ouder een negatieve sneltest kan overleggen. Dit geldt ook voor bezoekers die al gevaccineerd zijn.

De overheid staat alleen negatieve testen toe die gedaan zijn via Testen voor Toegang. Via Testen voor Toegang is het mogelijk gratis getest te worden. Dit kan op ruim 30 locaties verspreid over Nederland. Om getest te kunnen worden, moet je een afspraak maken.

Zelf uitgevoerde testen, testen via de reguliere GGD kanalen of vaccinatiebewijzen mogen wij niet accepteren als toegangsbewijs!

Hieronder tref je de stappen aan die je dient te nemen. Een aantal stappen wordt vervolgens verder toegelicht.

Stappen testen voor toegang

 1. Iedere bezoeker van 13 jaar of ouder maakt een testafspraak op: testenvoortoegang.org (kies bij de vraag ‘Waarvoor wil je je laten testen?’ voor ‘Publiek bij sportwedstrijd’).
 2. Je kunt je op één van de daarvoor bestemde locaties laten testen.
 3. Je ontvangt de uitslag per mail met daarin een unieke code.
 4. Download vervolgens de CoronaCheck-app via Apple Store of Google Play.
 5. Vul jouw unieke code in op de CoronaCheck-app en er verschijnt een unieke QR-code.
 6. Voor toegang tot de venue is het volgende nodig:
  – geldig testbewijs (QR in de CoronaCheck-app of geprint via coronacheck.nl);
  – identiteitsbewijs;
  – toegangsticket.

Testen

Om toegang te krijgen tot de EK Hockey 2021 is het noodzakelijk dat elke bezoeker zich binnen 40 uur voor aanvang laat testen. Om het risico zo klein mogelijk te houden, vraagt de KNHB alle bezoekers om je zo kort mogelijk voor aanvang van het event te laten testen, bij voorkeur op de testlocatie die het dichtst bij jouw woonadres is. Plan wel je afspraak zo snel mogelijk in. Dit kan via www.testenvoortoegang.org.

Neem bij het testen het volgende mee:

 • je afspraakbevestiging;
 • een identiteitsbewijs.

Het laten zien van een toegangsbewijs of een ticket voor het event is niet nodig wanneer je getest wordt.

De testlocaties van Testen voor Toegang werken met door het RIVM gevalideerde sneltesten. Deze worden afgenomen door een gekwalificeerd zorgprofessional. De medische en farmaceutische verantwoordelijkheid van het testen ligt bij de werkzame artsen en apothekers van de testaanbieder.

Uitslag

Binnen een uur na het testen ontvang je de uitslag. Je ontvangt je uitslag via e-mail. Houd voor de zekerheid je spam folder in de gaten.

Negatief getest?
Dan ontvang je een unieke code in je e-mail met de testuitslag. In de CoronaCheck-app zet je deze code om in een digitaal testbewijs (QR-code).

Positieve getest?
Bij een positieve testuitslag krijg je geen testbewijs en daarmee geen toegang tot het evenement. Volg direct de richtlijnen van het RIVM.

CoronaCheck-app

Had je op het moment van testen geen corona? Dan krijg je, mits in het bezit van een geldig ticket, toegang tot het event. Je kunt de testuitslag ophalen in de app. Dat doe je als volgt:

 1. Vul in de CoronaCheck-app jouw code in. Deze code krijg je in een e-mail bij je testuitslag.
 2. Na controle van de code haalt de CoronaCheck-app je testuitslag op.
 3. De app maakt van jouw negatieve testuitslag een testbewijs, in de vorm van een QR-code.

Heeft niet iedereen in jouw huishouden een eigen mobiele telefoon, print het testbewijs (QR-code) van die persoon dan uit. Je kunt de code omzetten naar een geprint testbewijs (QR-code) via www.coronacheck.nl. De mail met het testresultaat zelf geldt niet als toegangsbewijs.

Laat bij aankomst bij het Wagener Stadion de QR-code scannen bij de toegangspoorten. Is je QR-code geldig en heb je een geldig kaartje? Dan mag je naar binnen. Let op: Je QR-code is maximaal 40 uur geldig, gerekend vanaf het moment van de test tot aan de scan bij de toegang van het Wagener Stadion. Is je QR-code niet (meer) geldig, dan krijg je géén toegang.

Heb je een nieuwe QR-code nodig omdat je nog een andere dag naar de EK komt? Laat je dan opnieuw testen.

Meer informatie over deze app, zie www.coronacheck.nl.

Vragen

Heb je vragen over Testen voor Toegang? Op de website www.testenvoortoegang.org vind je een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen. Check deze informatie regelmatig zodat je altijd op de hoogte bent van de meest actuele informatie.