Wagener Stadion

Het Wagener Stadion zal in 2021 het decor vormen voor de EuroHockey Championships. Het Wagener Stadion is gebouwd in 1938 en is vernoemd naar de toenmalige voorzitter van Hockeyclub Amsterdam, Joop Wagener sr. Sinds 1980 is het stadion eigendom van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB).

Het hockeystadion kent een rijke historie. Op hockey.nl lees je alles over het Wagener Stadion in de serie ‘Wagener Stadion Toen & Nu’.

Bekijk de virtuele rondleiding door het Wagener Stadion.

Route naar het stadion

Ga naar de uitgebreide informatie over de route naar het Wagener Stadion en parkeeropties.

Legenda

Stadion

Amsterdam

Als hoofdstad is Amsterdam het culturele en zakelijke centrum van Nederland, maar de stad heeft ook een indrukwekkende sportieve staat van dienst en kijkt er naar uit in de zomer van 2021 de beste Europese hockeyers te ontvangen. Amsterdam is een levendige stad die elk jaar miljoenen dagjesmensen en internationale toeristen trekt. Amsterdam is altijd al een bruisende stad geweest. Er heerst een open en tolerante sfeer. De Amsterdammer ontvangt iedereen die de stad bezoekt met open armen. Het is een stad met een adembenemende grachtengordel, bijbehorende grachtenpanden, een rijk cultureel aanbod, prachtige architectuur en bijzondere historie.

De stad Amsterdam heeft een lange en indrukwekkende sportieve traditie. In 1928 ontving de stad de Olympische Spelen. Het in 2000 gerenoveerde Olympisch Stadion is een blijvende erfenis van dit evenement. Afgelopen decennia werden er in Amsterdam tal van internationale sportevenementen georganiseerd.